jueves, 9 de abril de 2009

EL FUTUR CATALÀ

Del diari 20 minutos (08.04.09), vaig llegir una carta d’un lector que firmava J.M. i que em va fer molta gràcia pel lligam d’idees, però a la vegada trasllueix l’estat d’ànim dels catalans, dels catalans que només servim per pagar impostos, multes*, peatges, zones blaves, verdes i carbasses, parkings i anar a votar.

“EL FUTUR CATALÀ
Plató es un carrer i Miró una roba. Gaudi es un premi i Canon una fotocopiadora. L’Esperança es una presidenta madrilenya, la fortalesa te muralles i Gràcia es un barri. Maragall és un polític, Sabadell un banc i Tortosa una actriu. Si la maternitat és un hospital o és Sant Pau?. Si verge és un tipus d‘oli i Núria una estació d’esqui. Si Tarradellas una pizza. Calderón un president. Si Verdaguer una parada de metro i parlar de Sants es parlar de trens. El valors son a l’IBEX i la primavera en uns magatzems... jo no sé qui soc i només sé que Catalunya és una ficció sense futur. J.M.”
Déu ni do.

*Diuen que ara ens multaran des d’el cel amb un helicòpter. Comencem a estar cansats de que ens diguin com ens reprimiran, perquè som molt dolents i mai ens diguin què és el que estan fent ells per no havent-se de reprimir (carreteres, senyalitzacions, asfaltats, curves, campanyes de sensibilització, cursets, no punitius, d’especialització en neu, pisos relliscosos, etc.) Es la diferencia entre usar els nostres diners dels impostos o fotre’ls directament, sense massa embuts, de la butxaca. Son calerons extra!. Tenim polítics amb vocació de botiguers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario